Novo pojačanje stiglo u Madrid, Real će u narednih nekoliko sati ozvaničiti transfer

Mendy postaje član Reala

Novo pojačanje stiglo u Madrid, Real će u narednih nekoliko sati ozvaničiti transfer

Edmir Škorić

Prema francuskim medijima, lijevi bek Lyona prolazi liječnički pregled i sve je bliže potpisu za Real Madrid.

Dvadesettrogodišnji Ferland Mendy je, piše L'Equipe, podvrgnut liječničkim pregledima u Madridu i ovaj talentovani bek ubzro će biti i zvanično predstavljen kao novo pojačanje Madriđana.

Pitanje je sata kada će Real na zvaničnom sajtu da ozvaniči vijest, a prethodno je u toku ovog dana već objavio da je postignut dogovor o dovođenju srbijanskog napadača Luke Jovića iz Eintrachta.

Novi sportski direktor Lyoan Juninho Pernambucano je nakon sedmica pregovora dao zeleno svjetlo za transfer Mendyja u Real, a Lyon će od transfera zaraditi 50 miliona eura.

Igrač će potpisati ugvoor do 2025. godine, kao što je to ranije učinio i Jović.

Mendy bi trebao u narednim sezonama da zamijeni Marcela na poziciji lijevog beka. S njegovim dolaskom Real nije završio s transferima, štaviše, očekuje se još velikih pojačanja, a tačka na i trebao bi da bude dolazak Edena Hazarda iz Chelseaja.

Gotovo je: Eintracht i Real se oglasili o transferu Luke Jovića!

Odavno se špekulisao da će sjajni mladi napadač Eintrachta iz Frankfurta Luka Jović biti novo pojačanje Real Madrida.

Sada međutim više nema mjesta špekulacijama. I Eintracht i Real Madrid su na zvaničnim stranicam potvrdili da je dogovor postinugt i da će Luka Jović potpisati ugovor sa Kraljevima nakon što prođe ljekarske preglede.

Iako se špekulisalo da će Luka Jović sa Realom potpisati petogodišnji ugovor, Kraljevi su "dodali" još jednu godinu, pa će 21-godišnji napadač ozvaničiti saradnju sa madridskim velikanom do 30. juna 2025.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nema zvanične potvrde o visini naknade, ali se vjeruje da će Real za Jovićev transfer izdvojiti 60 miliona eura od čega će Eintrachtu ići veći dio, a njegovom prethodnom klubu, Benfici, oko trećine pomenutog iznosa.

Luka Jović je u minuloj sezoni odigrao 48 utakmica za Eintracht u svim takmičenjima, te je postigao 27 golova i upisao sedam asistencija.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi