Niko od igrača Bayerna nije završio među prva tri igrača u konkurenciji za najboljeg ove sezone

Najbolji igrač dolazi iz Borussije Dortmund

Izabran najbolji igrač sezone u Bundesligi, u Bayernu nemaju previše razloga za zadovoljstvo

S. Pašalić

Asocijacija profesionalnih nogometaša u Njemačkoj izabrala je Marca Reusa za najboljeg igrača sezone u Bundesligi.

Igrač Borussije Dortmund je dobio 31.4% glasova, na drugom mjestu je završio Luka Jović sa 20.9%, dok je Kai Havertz na trećem mjestu sa 12.4% glasova.

30-godišnji Reus je ove sezone odigrao 27 utakmica u Bundesligi za Borussiju Dortmund te je postigao 17 golova i dodao 11 asistencija.

Ipak, i pored sjajne sezone Reusa, Borussia Dortmund je na kraju završila na drugom mjestu sa dva boda zaostatka iza Bayerna.

S druge strane, saigrač Marca Reusa, Jadon Sancho je ubjedljivo izabran za najboljeg pridošlicu sa 51% osvojenih glasova.

19-godišnjak je imao fenomenalnu sezonu u Dortmundu nakon što je prošlog ljeta stigao iz Manchester Cityja.

U 34 odigrane utakmice ove sezone u Bundesligi on je imao impresivan učinak te je postigao 12 golova i 17 asistencija.

Adi Hutter koji vodi Eintracht Frankfurt je izabran za najboljeg trenera, a također je izabrana i nabolja postava sezone.

Golman: Peter Gulacsi (RB Leipzig)

Odbrana: Nico Schulz (TSG 1899 Hoffenheim), Niklas Sule (Bayern Munich), Makoto Hasebe (Eintracht Frankfurt), Joshua Kimmich (Bayern Munich).

Vezni red: Marco Reus (Borussia Dortmund), Axel Witsel (Borussia Dortmund), Kai Havertz (Bayer Leverkusen), Jadon Sancho (Borussia Dortmund).

Napad: Luka Jović (Eintracht Frankfurt), Robert Lewandowski (Bayern Munich).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.