Priča dana dolazi iz Njemačke: Bayern spasio Kaiserslautern!

Dobili licencu za nastup u 3. ligi naredne sezone

Priča dana dolazi iz Njemačke: Bayern spasio Kaiserslautern!

E. Škorić

Minhenski Bayern odlučio je pomoći ekipi Kaiserslauterna u najtežoj borbi u klupskoj historiji.

Još početkom maja je Bayer odlučio da pomogne nekadašnjem prvaku Njemačke koji se nalazio u teškoj situaciji.

Naime, Kaiserslautern nije mogao dobiti licencu za takmičenje u 3. ligi naredne sezone, a onda je Bayern organizovao "utakmicu spasa".

Susret se igrao 27. maja na Fritz Walter stadionu i sav prihod od ulaznica išao je na spašavanje Kaiserslauterna kako bi dobio licencu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Kaiserslautern je jedan od najvećih njemačkih klubova. Igrali smo dosta legendarnih utakmica protiv njih. Fudbal živi zbog emocija, sportskog rivalstva i solidarnosti. Zato smo se odlučili pomoći i nadamo se da će se Kaiserslautern uskoro vratiti u Bundesligu", rekao je direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

Upravo zahvaljujući spomenutoj utakmici, Kaiserslautern je dobio 750.000 eura i na taj način osigurao licencu za narednu sezonu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

komshija
Veličina
2 1
Gazii
Ko ce nego veliki Bayern
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi