Epizoda u Jedinstvu se nije završila onako kako se nadao

Šta će biti sa Vladom Jagodićem?

Nakon završene sezone upitno je hoće li Vlado Jagodić i sljedeće sezone s klupe voditi Jedinstvo. 

Start epizode u Bihaću za Jagodića je bio kao u snu, dobri rezultati svrstali su crveno-bijele u sami vrh prvoligaške karavane, no splet okolnosti doveo je do toga da na zimskoj pauzi klub napuste gotovo svi fudbaleri, uključujući i tadašnje rukovodstvo.

Umjesto provjerenih Radosavljevića, Antića, Samardžića..., došli su pretežno 'no name' fudbaleri iz okolnih niželigaških klubova, ali i sa takvim timom na kraju je Jagodić uspio da sačuva prvoligaški status i ostvari ono što se pred njim postavilo kao cilj.

S obzirom da je po završetku sezone Jagodiću istekao ugovor, veliko je pitanje hoće li i sljedeće sezone s klupe predvoditi crveno-bijele. Interes svakako postoji, no dosta toga ovisiti će i o samim ambicijama koje Jedinstvo bude imalo, što će biti i tema razgovora koji će klupsko rukovodstvo održati sa prvim čovjekom Grada Bihaća Šuhretom Fazlićem.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Sa ljudima iz kluba imam dogovor da sačekamo do petka, odnosno do sutra, kako bi oni u razgovoru sa gradonačelnikom vidjeli šta će i kako će dalje. Mene interesuje posao sa ambicijama, a ne ovo što sam imao u prošloj polusezoni. Žao mi je zbog toga, jer Bihać kao grad zaslužuje da ima premijerligaša, što mi je i bio motiv kada sam dolazio...", kazao je Jagodić za SportSport.ba.

Jagodić u svojoj trenerskoj riznici ima i titulu šampiona BiH koju je osvojio sa Borcem, a kroz karijeru je, između ostalog, vodio još Kozaru, Čelik, Slobodu, Javor, mladu reprezentaciju. Vodeći Zmajiće 'otkrio' je Milana Đurića, zatim Radeta Krunića, koji je u međuvremenu postao i "A" reprezentativac BiH i igrač za kojeg se interesuju ponajveći klubovi iz Italije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.