Napustio klupu Zrinjskog

Baka: Ovo je jedina ispravna i logična odluka

Edmir Škorić

HŠK Zrinjski je danas objavio kako Blaž Slišković neće voditi ovaj tim u narednoj sezoni.

Baka je osvojio dvije titule Premijer lige BiH sa Zrinjskim, kojeg je vodio u ćetiri navrata.

"Trenerom Zrinjskog sam imenovan četiri puta, što je najbolja potvrda da ovom klubu ne znam reći ne, ali odluka da ne produžimo ugovor je zapravo jedina ispravna i logična", rekao je Slišković, pa je nastavio:

"Jednostavno, kao što je bio slučaj i prije godinu dana, moja želja za preuzimanjem nekog kluba izvan granica BiH i dalje postoji, tako da od mene definitivno ne bi bilo odgovorno da sam pristao na nastavak saradnje, a onda vrlo brzo odstupio".

"Puno je poštenije zaključati ovu uspješnu priču koju smo zajednički pisali i dati priliku nekom drugom treneru da s momčadi krene u pripreme za novu sezonu", zaključio je Baka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim mostarske ekipe, tokom karijere je vodio reprezentaciju Bosne i Hercegovine, Hajduk, Široki Brijeg, Tiranu, Al-Ansar...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.