Borac se ne šali: "Dovodit ćemo igrače koje žele Sarajevo, Željezničar, Zrinjski i Široki"

Banjalučani riješili pitanje trenera

Borac se ne šali: "Dovodit ćemo igrače koje žele Sarajevo, Željezničar, Zrinjski i Široki" · Intervju

A. Čaušević

Borac se ekspresno vratio u Premijer ligu BiH. Banjalučani su odavno osigurali promociju u društvo najboljih, a sezonu su završili jučerašnjom sigurnom pobjedom nad Rudarom iz Prijedora (2:0). 

Prvaka BiH iz 2011. godine u elitni rang takmičenja sa klupe je vratio Darko Vojvodić, a njega će na klupi naslijediti Branislav Krunić.

Potvrdio je to u razgovoru za SportSport.ba predsjednik Borca Vico Zeljković kazavši kako je sve stvar formalnosti.

"Sa Krunićem smo obavili nekoliko razgovora, ali nismo htjeli iznositi ništa u javnost dok nije stigla formalna verzija raskida ugovora s Vojvodićem. U nekoliko narednih dana Krunić će i zvanično biti predstavljen kao trener. Ono što je bilo iza nas je historija, sada prelazimo u Premijer ligu...", rekao je Zeljković.

U posljednjoj premijerligaškoj sezoni Borac je izbačen iz lige za zelenim stolom zbog čega je Zeljković kategorično poručio da se Velikan iz Platonove više nikada neće dovesti u takvu situaciju.

"Već smo imali nekoliko razgovora sa predstavnicima Saveza. Licenca je dobijena, čekamo dopis da to bude i zvanično. Mogu jasno poručiti da se Borac više nikada neće dovesti u takvu situaciju."

U međuvremenu Borac je postao finansijski stabilan klub, a u povratničkoj sezoni odmah će nastojati da napadne vrh tabele.

"Cilj je borba za vrh tabele. Tu nam je i mjesto i to nije floskula. Da li je to realno vidjet ćemo na zimskoj pauzi. Želimo biti što bliže Sarajevu, Zrinjskom, Željezničaru i Širokom Brijegu. Za ovih godinu riješli smo 60 % do 70 % dugovanja, a do kraja mjeseca bi se trebali riješiti i ostatka".

Kao što to obično biva ulazak u viši rang znači i promjene u igračkom kadru. Sigurno će biti i novih imena na Gradskom stadionu u Banjoj Luci.

"Čekamo da Krunić zvanično postane trener, u ekipi postoji nekoliko igrača koji imaju CV i pedigre da nose dres Borca, tu prije svih mislim na našeg kapitena Stojana Vranješa..."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako je istakao cilj je angažovati igrače za koje budu zainteresovana velika bh. četvorka obzirom da se radi o igračima koji mogu donijeti prevagu.

"Sigurno ćemo u sezonu ući sa 5-6 novih igrača koji mogu donijeti prevagu. Zanimaju nas profil igrača kakve žele Sarajevo, Zrinjski, Željezničar i Široki Brijeg", rekao je Zeljković.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Analiticar
'' Želimo biti što bliže Sarajevu, Zrinjskom, Željezničaru i Širokom Brijegu'' Odlucite se zelite li biti stabilni kao Sarajevo, Zrinjski i Siroki Brig, ili zelite sve vise tonuti u provaliju kao ova kriminalna organizacija koja sebe naziva NK Zeljeznicar.
13 0
zokora
Borac= borba za opstanak Zivi bili pa videli
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti