Ružić je u Čeliku pokazao da može braniti na visokom nivou, s toga ne treba iznenaditi ako u narednoj sezoni ponovo bude branio za neki klub u Premijer ligi BiH

Iskusni golman želi novi izazov u karijeri

Branislavu Ružiću istekao ugovor s NK Zvijezda Gradačac

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Zvijezde iz Gradačca sezonu u 1.ligi FBiH završili su na petoj poziciji. Bilo je dosta turbulencija u ovom klubu, ali na kraju mirno se privelo prvenstvo kraju, te je klub završio sezonu u gornjem dijelu tabele.

Sigurno da će i ovog ljeta biti dosta odlazaka i dolazaka u klub iz Gradačca. Jedan od igrača kojem je istekao ugovor sa Zvijezdom je i 30-godišnji čuvar mreže Branislav Ružić.


Ružić je u zimskom prelaznom roku iz zeničkog Čelika prešao u Zvijezdu, te je u drugom dijelu sezone upisao 12 nastupa. Da će teško ostati u Gradačcu, ovaj golman potvrdio je i za SportSport.ba

"Istekao mi je ugovor i mogu kazati da sam okrenut novim izazovima u karijeri. Bilo mi je lijepo polusezonu u Zvijezdi i iz ovog kluba nosim lijepe uspomene. Razmotrit ću sve ponude, nadam se da ću u narednoj sezoni ponovo braniti u Premijer ligi. Pokazao sam da mogu braniti na visokom nivou i kada sam raskinuo ugovor nisam želio da budem bez kluba, mogu biti zadovoljan cjelokupnom sezonom jer sam branio ukupno za Čelik i Zvijezdu na 30 utakmica", kazao je za SportSport.ba Branislav Ružić.

Podsjetimo Ružić je imao veoma dobru polusezonu u Čeliku, ali zbog dugova prema njemu na kraju se razišao sa Zeničanima, te je polusezonu branio u Zvijezdi. Osim Čelika i Zvijezde branio je u Radničkom, Mladosti, Kolubari, Napredku i Radniku iz Bijeljine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.