Solskjaer ga želi zadržati

Manchester United nudi novi ugovor Mati

U Manchester Unitedu čine sve kako bi u svojim redovima zadržali Juana Matu.

Ovom španskom fudbaleru je po završetku sezone istekao ugovor s Manchester Unitedom i veliko je pitanje za koji klub će igrati od ljeta, međutim želja čelnika tima s Old Trafforda je da ostane.

Sky Sport piše kako je 31-godišnji Mata u planovima menadžera Solskjaera za narednu sezonu i da u klubu spremaju da mu ponude novi, bogatiji, ugovor kako bi ostao i dalje u Manchester Unitedu.

Za Matine usluge su se prethodnih sedmica interesovali brojni klubovi, ponajviše se spominjao Atletico Madrid, no čini se kako bi u cijeloj priči moglo doći do preokreta i produženja ugovora.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mata je, podsjetimo, član Manchester Uniteda postao još 2014. godine kada je na čelu kluba bio David Boyes, a u prethodnoj sezoni nastupio je na više od 30 utakmica za engleski tim.

Kroz karijeru je ranije igrao za Valenciju, Chelsea i drugu momčad Real Madrida.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.