Presudite sami

Neznanje ili provokacija: Pogledajte kako je u Finskoj najavljen meč sa BiH

S. Grebović

Fudbalska reprezentacije Bosne i Hercegovine večeras je u finskom Tempereu doživjela neugodan poraz od domaće selekcije rezultatom 2:0.

Izabranici Roberta Prosinečkog su tokom čitavog susreta djelovali tromo i letargično, što je na najbolji mogući način kaznio sjajni igrač finske selekcije Teemu Pukki koji je pođao u 56., odnosno 68. minuti susreta.

Prvi gol koji je postigao možda je na najbolji način oslikao igru naše reprezentacije, prvenstveno u odbrani kada je igrač Norwicha 'protutnjao' pored Šunjića, namjestio se i rutinski pogodio mrežu Ibrahima Šehića.

Svega 12 minuta poslije Pukki stavlja tačku na i kada je izbio sam ispred našeg golmana i rutinski ga lobovao za konačan rezultat ovog meča.

Listajući finske web portale pred ovaj duel dalo se zaključiti da je hokej sport broj jedan u ovoj skandinavskoj zemlji i da domaći nisu previše pridavali značaju ovaj susret.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Najbolji pokazatelj toga je zvjesni portal "Football-finland.com" koji je ovaj susret najavio tako što je umjesto grba NFSBiH stavio grb Fudbalskog saveza Grčke. Namjerno ili ne, presudite sami.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.