Mahmutović i Bevab napustili Tuzla City · Saznajemo

Edmir Škorić

Igrački kadar Tuzla Cityja nastavio se rasipati, a klub je raskinuo saradnju s još dvojicom nogometaša.

Velike promjene pretrpjet će kompletan tim Tuzle pred novu, drugu sezonu u Premijer ligi BiH. Osim što je za novog trenera postavljen Milenko Bošnjaković, dosta je promjena i u igračkom kadru.

Posljednji u nizu igrača koji su napustili Tuzlu su Aidin Mahmutović i Dino Bevab, koji su u klub došli kao velika pojačanja.

Prethodno su klub napustili i Dejan Širanović, Denis Čomor, Slavko Brekalo, Edin Murga i Ensar Hajrović, dok je Mirsad Ramić i Borislav Terzić zasad jedino pojačanje uz produženje saradnje Ivana Sesara, a spominje se da bi u klub mogao doći i bivši veznjak Sarajeva Joachim Adukor.

Tuzla City će se novu sezonu pripremati u tri zemlje

Tuzla City je u premijernoj sezoni u Premijer ligi ostvarila zacrtani cilj. Nakon što je izboren opstanak u društvu najboljih u narednoj će biti cilj stabilizacija u društvu najboljih.

Poznat je i plan priprema tuzlanskih Plavih koji će se interesantno pripremati u tri različite zemlje: Bosni i Hercegovini, Švicarskoj i Sloveniji.

Milenko Bošnjaković će sutra obaviti pripreme, a u ponedjeljak i utorak na programu su testiranja i ljekarski pregledi. Sa treninzima će se početi u srijedu.

Prvu utakmicu Tuzla City će odigrati 16. juna protiv Gradine, dok je četiri dana kasnije planiran meč s Borcem iz Banja luke.Posljednjeg vikenda u junu ekipa tuzlanskog premijerligaša će otputovati u Švicarskoj gdje će boraviti četiri dana te odigrati jednu kontrolnu utakmicu, a protivnik će se uskoro biti poznat.

Potom slijedi povrtak u Tuzlu, a već od 2. jula izabranici Milenka Bošnjakovića bit će u slovenačkom Čatežu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Predviđeno je Tuzla City tamo boravi deset dana te u međuvremenu odigra četiri utakmice i to protiv Olimpije, Gorice, Drave te ekipe Bravo.

Nakon povratka u Tuzlu do početka sezone 13. jula odigrat će se još jedna utakmica, i to kao generalna provjera za prvo kolo koje se igra 23. jula.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.