Bošnjaković proziva u nedjelju, pregovora se s nekoliko igrača

Startaju pripreme Tuzla Cityja

Bošnjaković proziva u nedjelju, pregovora se s nekoliko igrača

Za fudbalere Tuzla Cityja u nedjelju i zvanično počinju pripreme za narednu sezonu.

U odnosu na prošlu, plavo-bijele će sada voditi Milenko Bošnjaković koji će prozivku zvanično izvršiti u 18:00 sati, a na njoj će se od novih imena pojaviti jedino napadač Mirsad Ramić koji je prethodno igrao za GOŠK.

"Plan i program priprema je spreman. Imat ćemo ispred sebe 40 dana što je sasvim dovoljno da se odrade kvalitetne pripreme. Prvi dan neće biti treninga. Bit će to samo upoznavanje sa igračima. Predstavljanje plana i programa i onoga što nas očekuje i što se zahtijeva od igrača. Prva dva-tri dana radit će se medicinski pregledi i testiranja, da vidimo na kojem su fizičkom nivou igrači i onda od srijede ili četvrtka kreće onaj pravi trenažni proces", kaže Bošnjaković.

Na pojačanjima uveliko radi sportski direktor Samir Muratović.

"On je zadužen za to, naravno u saglasnosti sa stručnim štabom. U opticaju je nekoliko imena, no sve je još uvijek u fazi pregovora i dogovora. Jasno je da nam treba osvježenja u zadnjoj liniji, zatim u veznom redu, kako u sredini tako i na krilnim pozicijama. Nastojimo da igrači koje angažujemo budu pojačanja."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada su u pitanju odlasci, u plavo-bijelom dresu više nećemo gledati Širanovića, Čomora, Brekala, Hajrovića i Murgu, a vrlo je moguće da će do početka sezone biti još odlazaka.

Bošnjakoviću će, podsjetimo, u stručnom štabu Tuzla Cityja asistirati Samir Adanalić, Selver Ahmetović, Mirsad Dedić i Jasmin Zahirović.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dino_2000
Najveći domet mu je bio golman u Proleteru iz Slavinovića.
0 4
mirza24
ovaj nije za 2 fed lige
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi