SIPA privodi Mamića u Sud BiH

Edmir Škorić

Kako saznaje Avaz, Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) sutra će privesti Zdravka Mamića.

Bivši savjetnik Nogometnog kluba Dinamo Zagreb će, po potjernici iz Hrvatske, biti priveden u Međugorju.

Interpol je danas obavijestio bh. pravosudne institucije i policijske agencije u BiH o raspisivanju međunarodne potjernice za Mamićem, koji se nalazi u Međugorju već godinu dana.

Sud u Osijeku Mamića sada ponovo potražuje nakon podizanja nove USKOK–ove optužnice za izvlačenje novca iz Dinama i traži da mu se odredi pritvor.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U Sudu BiH sutra će biti održano i ročište po zahtjevu hrvatskog pravosuđa da se on iizruči Hrvatskoj. Mamić posjeduje dvojno državljanstvo, a ukoliko Sud BiH odluči da su ispunjeni uslovi, konačnu odluku će donijeti ministar pravde Josip Grubeša.

BiH je jednom već odbila da Mamića izruči Hrvatskoj.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.