Gdje je nestao Zdravko Mamić?

Nisu ga pronašli u Međugorju?

Gdje je nestao Zdravko Mamić?

S. Mlaćo

Reporteri Slobodne Dalmacije odlučili su krenuti put Međugorja gdje se već duži vremenski period nalazi Zdravko Mamić.

U bijegu od hrvatskog pravosuđa Maminjo je utočište pronašao u ovom hercegovačkom gradiću, no trenutno ga nema. Tako bar ističu sagovornici hrvatske novinske kuće. Priznali su da Mamića odavno nisu vidjeli, te se postavlja pitanje gdje se zapravo nalazi.

"Međugorske ulice u srijedu bile su pune hodočasnika. Sezona je u punom jeku. Na terasi vile "Regine" poprilična je gužva. Traži se mjesto više, no nitko od gostiju nema pojma je li unutra Zdravko Mamić. Ipak, nešto se događa jer se Mamić neobično ponaša. Nije to njegov stil. Do sada je u pravilu sazivao presice na kojima je novinarima tumačio odluke suda i govorio o svojoj nevinosti, ali sada je to izostalo. Nikakve izjave ne daje i do njega se ne može doći. Nema ga ni na Facebooku, što bi moglo značiti da se nešto po Mamića loše događa, jer kad zagusti – Maminjo zašuti. Zadnje što je objavio je čestitka za Uskrs prije mjesec dana", navodi se u reportaži.

Mamić je nakon izricanja presude za pljačku Dinama nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, a kako se nema namjeru vratiti u Hrvatsku i odslužiti kaznu, utočište je pronašao u Hercegovini.

Nalazi se u novoj aferi

Početkom februara u Mostaru Mamić je ispitan zbog afere SMS.

“Zdravko Mamića ispitan je putem međunarodne pravne pomoći u Kantonalnom tužiteljstvu u Mostaru kao svjedok. O sadržaju vam ne mogu govoriti”, kazao je tada advokat Zdravka Mamića, Zdravko Rajić.

U ovom slučaju radilo se o bivšem MUP-ovom informatičaru Franji Vargi koji je pritvoren zbog lažiranja SMS prepiske dužnosnika.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Mamić je već ranije otkrio da je Vargu upoznao u Osijeku, te da mu je tražio pomoć.

"Onda mi je on rekao: Ali ja imam za tebe nešto važnije. Što imaš za mene važnije? Kaže, kako se radi pritisak na suce i kako se tebi montira suđenje. Daj mi to, zašto ne. Varga je ubrzo počeo tražiti pomoć. Rekao je da ima troje djece, da mu je kuća pod ovrhom, da mu treba novac i da je bolestan", otkrio je Mamić na svjedočenju prošle godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi