Sjajan potez Portugalca

Bernardo Silva jedini igrač koji je ove sezone uspio predriblati Van Dijka!

Endin Čaušević

Reprezentacija Portugala osvojila je premijerno izdanje Lige nacija nakon pobjede u finalu protiv Holandije sa 1:0.

Završni turnir Lige nacija igrao se u Portugalcu, a domaća selekcija je zasluženo na kraju došla do trofeja. Portugalci su sa 1:0 u finalu savladali Holandiju, a jedini gol zabio je Gonzalo Guedes.

Trofej najboljeg igrača Lige nacija dobio je Bernardo Silva koji je fantastično igrao u skoro svim mečevima uključujući i grupnu fazu kada su Portugalci bili bez Cristiana Ronalda.

Bernardo Silva je oduševio i u finalu i postao jedini igrač koji je ove sezone uspio da predribla Virgina van Dijka. To nije uspjelo čak Messiju ni Ronaldu, ali je Silva to uradio na odličan način.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.