Ceballos nije u planovimaa Zinedinea Zidanea za narednu sezonu

Nekoliko igrača mora napustiti Madrid ovog ljeta

Igrač Reala potvrdio svoj odlazak iz kluba: Pričao sam sa Zidaneom i prihvatio njegovo objašnjenje

S. Pašalić

Luka Jović je danas i zvanično potpisao ugovor sa Real Madridom, a Eden Hazard tek treba da uradi istu stvar.

Kraljevski klub je tako krenuo s planovima za narednu sezonu, ali neki igrači tima iz Madrida neće biti dio tih planova. Tako je Dani Ceballos potvrdio kako će napustiti klub ovog ljeta.

Zinedine Zidane do sada je ovog ljeta krenuo s troškovima velikog transfera novca, a očekuje se da će nekoliko igrača napustiti Santiago Bernabeu kako bi finansirali te dolaske novih igrača.

Ceballos je bio jedan od igrača za koje se pisalo da bi mogao ovog ljeta napustiti Madrid, a on je to sada i potvrdio.

"Zidane je razgovarao sa mnom i bio je vrlo jasan. Prihvatio sam njegova objašnjenja o tome gdje me vidi u narednoj sezoni. Međutim, imam ugovor za još četiri godine i visoku otkupnu klauzulu."

Ceballos je trenutno na međunarodnoj dužnosti sa reprezentacijom Španije do 21 godine na Evropskom prvenstvu, te je potvrdio da će odluka biti donesena nakon turnira.

"Kad se vratim donijet ću odluku. Ako odem, želim igrati za ekipu gdje se osjećam važnim igračem."

"Želim pokazati da mogu igrati u bilo kojem evropskom timu. Ja sam mladi igrač koji želi uspjeti, i ne mogu imati još jednu godinu ne igranja.", rekao je Ceballos.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dani Ceballos je ove sezone odigrao ukupno 34 utakmice u dresu Reala te je postigao 3 gola i upisao 2 asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.