Lijevi bek postaje slobodan igrač

Subić: Bilo je kontakta sa FK Željezničar · Intervju

Admin Čaušević

Aleksandar Subić je jedan od najboljih lijevih bekova koji su u ovom desetljeću igrali u Premijer ligi BiH. 

Tako su odlične igre u Borcu ovom Banjalučaninu su na ljeto 2015. godine donijele transfer u Partizan.

U najjačem rangu bh. fudbala je osim za Borac nastupao i još za Slobodu. U Premijer ligi je odigrao ukupno 107 mečeva, postigao 10 golova te upisao devet asistencija.

Subić se tokom svakog prijelaznog roka spominje kao neko od pojačanja premijerligaških klubova, a tako je i ovaj put.

U kratkom razgovoru za SportSport.ba ovaj 25-godišnjak je potvrdio da je interes za njegovo angažovanje pokazao Željezničar.

"Bilo je kontakta sa Željezničarom, ali još uvijek ništa konkretno. Nismo ulazili u detaljnije pregovore", rekao je Subić.

Krajem mjeseca ističe mu ugovor s Partizanom te će postati slobodan igrač što definitivno predstavlja olakšavajuću okolnost za zainteresovane klubove.

"Ima još nekih kontakata, ali ne bih govorio o imenima. Inostranstvo je uvijek opcija, ali ne pod svaku cijenu."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ako se ukaže dobra prilika i interes pokaže neki dobar klub naravno da bih otišao, ističe mi ugovor krajem mjeseca, imat ću čiste papire i to ćemi olakšati da pronađem novi klub", rekao je Subić.

Osim u Slobodi, dok je bio pod ugovorom sa Partizanom Subić je kao posuđen igrač beogradskog kluba još igrao za Radnički iz Niša.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.