Kobie Morris u Tuzli

Ibričićev saigrač potpisao za FK Tuzla City · Zvanično

Edmir Škorić

Darick Kobie Morris i zvaničlno novi je fudbaler Tuzla Cityja.

Ovaj donedavni saigrač Seniada Ibričića u redove plavih stiže iz slovenačkog prvoligaša Domžala.

Ugovor s tuzlanskim klubom je potpisao na dvije godine i trebao bi biti od velike pomoći za Bošnjakovićev tim.

"Čuo sam sve pozitivno o ovome klubu. Dočekan sam jako srčano i susretljivo te vjerujem da ću opravdati povjerenje", kazao je Morris prilikom potpisa ugovora.

Riječ je o 24-godišnjem stoperu američko-hrvatskog porijeklog, koji je prošao školu zagrebačkog Dinama, te bio član svih mlađih selekcija reprezentacije Hrvatske.

Ko je Kobie Morris?

Ovaj 23-godišnji fudbaler koji igra na poziciji štopera stigao je u Tuzlu iz slovenačkih Domžala, gdje nije imao previše šanse da pokaže šta zna.

Radi se o fudbaleru koji je nosio dres omladinskih selekcija Hrvatske, a rođen je u Sjedinjenim Američkim Državama u Syracuseu.

Otac mu je Amerikacan, a majka Hrvatica. U Zagreb je stigao sa nepunih godinu dana, zavolio je fudbal i postao je član omladinskih selekcija Dinama.

"Rođen sam u Syracuseu u američkoj državi New York. Ali, već sam kao malo dijete, sa 7-8 mjeseci došao u Zagreb. Majka mi je Hrvatica, otac Amerikanac. S ocem danas nisam u kontaktu. Naravno, imam hrvatsku putovnicu, Hrvat sam, a hrvatski mi je i materinji jezik", rekao je Morris prije nekoliko godina u razgovoru za hrvatske medije.

Prošao je Morris sve omladinske selekcije Dinama i hrvatske reprezentacije. Ipak, za sada nije ostvario seniorsku karijeru kakva mu se predviđala.

Prošlog ljeta je napustio drugi tim Dinama i prešao je u slovenačke Domžale. Odigrao je samo šest utakmica i već nakon godinu dana se odlučio na odlazak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sada će priliku za iskorak imati u Tuzli. Dogovorio je dvogodišnju saradnju i svakako da će biti itekako zanimljiv igrač bh. javnosti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.