Šta će odlučiti Sloboda? Obeštećenje, tribine ili povjerenje do isteka ugovora za Muminovića?

Potpisao predugovor sa Tuzla City

Šta će odlučiti Sloboda? Obeštećenje, tribine ili povjerenje do isteka ugovora za Muminovića?

Edmir Škorić

Mnoge navijače Slobode danas je zatekla vijest da će prvi golman njihovog kluba, Azir Muminović, karijeru nastaviti u drugom tuzlanskom klubu.

Muminović je, s obzirom da mu ugovor ističe za pola godine, imao pravo da potpiše za drugi klub.

Neodlučnost Slobode ili nemogućnost dogovora između dvije strane oko novog ugovora iskoristila je Tuzla City, pa je potpisan predugovor s Muminovićem, kojeg je kaparisala od februara 2020. do februara 2024. godine.

Neslužbeno saznajemo da su iz Tuzla Cityja spremni preuzeti pola godine Muminovićevog ugovora sa Slobodom i platiti ovom klubu obeštećenje od 50.000 KM kako bi ga odmah pustili.

Ostaje da vidimo hoće li Sloboda prihvatiti ovu ponudu ukoliko ista doista i dođe na adresu kluba, ili će mladog golmana poslati na tribine, a nije isključeno ni da ga koristi do kraja ugovora kao svog golmana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Muminović je imao problema s povredama prošle sezone, ali je svejedno stigao da upiše sedam nastupa i svoj posao u tim mečevima odradio je dobro.

Ima samo 22 godine, branio je i za mladu bh. reprezentaciju i čini se kako je uprava Tuzle napravila pravi posao, pošto je dogovorena četverogodišnja saradnja s golmanom kojeg su željeli i bh. velikani.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

KRKAN
KO DA SE SLOBODA ŠTA PITA, AZMIR BOG I BATINA U TUZLI, KAKO ON KAZE TAKO CE BITI
2 9
Dino_2000
Moj Muminoviću nije sve u parama.Sloboda ti je sve dala i ti poletio popušiti Husiću.Ne bi ja proživio ono kad budeš na golu Sloge i utakmicu na Tušnju,kad ti se navijači sjete familije,nema tih para.
3 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi