Neres je proveo dvije utakmice na klupi zbog svog dugog jezika

Igrač Ajaxa ispričao zanimljivu anegdotu

David Neres objasnio kako je završio na klupi: Trener se požalio na moju frizuru, a onda...

S. Pašalić

Igrač Ajaxa David Neres je kao i dosta njegovih saigrača svojim dobrim partijama ove sezone privukao pažnju mnogih velikih klubova.

Ovaj 22-godišnji Brazilac je odigrao ukupno 50 utakmica u dresu Ajaxa te je postigao 12 golova, a upisao je i 15 asistencija.

Bilo je to dovoljno da interes za njega pokažu Atletico, Juventus i PSG, ali niti jedan od ovih klubova nije zasad povukao neki konkretan potez.

Za to vrijeme Neres je i dalje u Amsterdamu, a ispričao je i jednu zanimljivu anegdotu u kojoj su glavne uloge imali on i trener Ajaxa Erik ten Hag.

"Trener Erik ten Hag se jednom požalio na moju frizuru. Rekao sam mu da se brine za svoju frizuru, a ja ću se pobrinuti za svoju. Stavio me je na klupu za sljedeće dvije utakmice", rekao je Neres.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

David Neres se trenutno nalazi sa reprezentacijom Brazila na Copa Americi. Brazil je sinoć odigrao prvu utakmicu turnira protiv Bolivije i slavio sa 3:0, a Neres je igrao do 82. minute.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.