(Foto: EPA)

Kraljevi poveli sa 1-0

Real lagano sredio Barcelonu u El Clasicu

Midhat Šljivak

Real Madrid je pobijedio Barcelonu rezultatom 87:67 i poveo je 1-0 u finalnoj seriji španske ACB lige.

Favorizirani tim iz Madrida večeras je odigrao zaista sjajan meč. Vodio je od prve do posljednje minute i na kraju je zasluženo poveo u finalu.

Utakmicu je Real otvorio serijom od 9-0. Barca je međutim uspjela da se brzo oporavi, došli su na minus jedan, ali Real nakon deset minuta igre ima prednost od pet razlike, 22:17.

Već u drugoj dionci bilo je jasno kako Real gradi put ka pobjedi. Potpuno su nadigrali velikog rivala u ovom dijelu meča i na pauzu odlaze sa velikih 15 poena prednosti, 47:32.

Povratka Barceloni u meč nije bilo. Real je u drugom poluvremenu konstantno održavao dvocifrenu prednost i jednostavno gosti nisu imali previše šanse da naprave bilo šta.

Na kraju je Real lagano došao do pobjede i vodstva od 1-0 u finalu ACB lige.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Kraljeve je do pobjede vodo Facundo Campazzo sa 19 poena, dok je sa druge strane najefikasniji bio Thomas Heurtel sa 14 ubačenih koševa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.