Barcelona teškom mukom savladala Zaragozu

Teško izborena pobjeda

Barcelona teškom mukom savladala Zaragozu

E. Dindić

U drugoj polufinalnoj utakmici prvenstva Španije zanimljiv susret su odigrali Barcelona i Zaragoza. Na kraju domaći sastav je nakon velike muke upisao pobjedu rezultatom 76:70.

Prvi period gosti rješavaju u svoju korist rezultatom 21:14. Mnogo bolja igra izabranika Svetislava Pešića u drugom periodu, te ga rješavaju u svoju korist rezultatom 22:19. Na veliki odmor otišlo se pri rezultatu 40:36 u korist Zaragoze.

Maestralan treći period su odigrali košarkaši Barcelone, te ga riješili u svoju korist rezultatom 25:11. Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 61:52 u korist izabranika Svetislava Pešića.

Četvrti period bolja igra gostiju, ali nedovoljno za preokret. Na kraju nova pobjeda domaćih košarkaša rezultatom 76:70.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

U pobjedničkom sastavu najefikasniji bili su Thomas Heurtel sa 21 poenom i Ante Tomić koji je susret završio sa 10 poena.

Zaragozu u ovom susretu predvodili su Nemanja Radović i Renaldas Seibutis sa po 12 postignutih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije