Pripreme za novu sezonu

Nedavno su na nevjerovatan način ostali u ligi, a sada će ih testirati bh. premijerligaš

Admin Čaušević

Većina bh. premijerligaša određeni dio priprema za novu sezonu će obaviti van granica BiH. 

Tako će se Tuzla City pripremati u tri različite zemlje: Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Švicarskoj gdje će provesti posljednju sedmicu u junu.

Tuzlanski Plavo-bijeli će u toj zemlji odigrati utakmicu sa Xamaxom nakon što je u petak i zvanično potpisan ugovor o odigravanju tog meča.

Xamax je prije nekoliko sedmica na nevjerovatan način ostao u švicarskoj Superligi. U doigravanju je bio bolji od Aaraua.

Prvo su na domaćem terenu izgubili sa 0:4, onda su u revanš meču slavili identičnim rezultatom da bi u penal seriji bili bolji sa 5:4 za ostanak u društvu najboljih.

Susret između dvostrukog prvaka Švicarske i bh. premijerligaša igrat će se 29. juna sa početkom u 17:30.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prije polaska u Švicarsku, Tuzla City će odigrati dva kontrolna duela.Prvi je u srijedu 19. juna protiv Gradine u Srebreniku a drugi u nedjelju 23.juna u Tuzli protiv Borca iz Banja Luke.

Inače, Tuzla City je bila veoma ažurna u dosadašnjem dijelu prijelaznog roka, a ekipu su pojačali Kobie Morris, Adis Hadžanović, Borislav Terzić, Mirsad Ramić...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.