Ibričićev saigrač potpisao za FK Tuzla City

Kobie Morris u Tuzli

Ibričićev saigrač potpisao za FK Tuzla City · Zvanično

E. Škorić

Darick Kobie Morris i zvaničlno novi je fudbaler Tuzla Cityja.

Ovaj donedavni saigrač Seniada Ibričića u redove plavih stiže iz slovenačkog prvoligaša Domžala.

Ugovor s tuzlanskim klubom je potpisao na dvije godine i trebao bi biti od velike pomoći za Bošnjakovićev tim.

"Čuo sam sve pozitivno o ovome klubu. Dočekan sam jako srčano i susretljivo te vjerujem da ću opravdati povjerenje", kazao je Morris prilikom potpisa ugovora.

Riječ je o 24-godišnjem stoperu američko-hrvatskog porijeklog, koji je prošao školu zagrebačkog Dinama, te bio član svih mlađih selekcija reprezentacije Hrvatske.

Ko je Kobie Morris?

Ovaj 23-godišnji fudbaler koji igra na poziciji štopera stigao je u Tuzlu iz slovenačkih Domžala, gdje nije imao previše šanse da pokaže šta zna.

Radi se o fudbaleru koji je nosio dres omladinskih selekcija Hrvatske, a rođen je u Sjedinjenim Američkim Državama u Syracuseu.

Otac mu je Amerikacan, a majka Hrvatica. U Zagreb je stigao sa nepunih godinu dana, zavolio je fudbal i postao je član omladinskih selekcija Dinama.

"Rođen sam u Syracuseu u američkoj državi New York. Ali, već sam kao malo dijete, sa 7-8 mjeseci došao u Zagreb. Majka mi je Hrvatica, otac Amerikanac. S ocem danas nisam u kontaktu. Naravno, imam hrvatsku putovnicu, Hrvat sam, a hrvatski mi je i materinji jezik", rekao je Morris prije nekoliko godina u razgovoru za hrvatske medije.

Prošao je Morris sve omladinske selekcije Dinama i hrvatske reprezentacije. Ipak, za sada nije ostvario seniorsku karijeru kakva mu se predviđala.

Prošlog ljeta je napustio drugi tim Dinama i prešao je u slovenačke Domžale. Odigrao je samo šest utakmica i već nakon godinu dana se odlučio na odlazak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sada će priliku za iskorak imati u Tuzli. Dogovorio je dvogodišnju saradnju i svakako da će biti itekako zanimljiv igrač bh. javnosti.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GAziJA....
U tekstu: Rijec je o 24-godisnjem stoperu..u daljem tekstu OVAJ 23-godisnji..svaka cast..
2 2
Avenue
A jel od malih nogu navija za Tuzla Siti?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi