Ndombele je izjavio da bi se rado pridružio Tottenhamu

S druge strane, u Tottenhamu mogu biti sretni sa onim što su čuli

Čudna su vremena došla: Igrač Lyona svojom izjavom razočarao Manchester United

S. Pašalić

Manchester United je nakon neuspješne sezone odmah krenuo sa planovima za narednu.

Čak 15 igrača je napustilo Old Trafford, a na dobrom putu da to također učine su i Romelu Lukaku, David De Gea i Paul Pogba.

United je stoga krenuo u potragu za pojačanjima, a jedno od imena koje se našlo na spisku želja Olea Gunnara Solskjaera je bilo i igrača Lyona Tanguya Ndombelea.

Ovaj veznjak je prošle sezone odigrao ukupno 49 utakmica za Lyon u svim takmičenjima u kojima je postigao 3 gola i upisao 8 asistencija te je svojim igrama privukao pažnju mnogih klubova.

Pored Manchester Uniteda, interes za njegove usluge su pokazali i Juventus, PSG, ali i Tottenham koji je označio ovog igrača kao svoj primarni cilj za ovo ljeto.

Lyon je spreman da proda ovog 22-godišnjeg igrača za cijenu koja bi se kretala otprilike oko 70 miliona funti.

Ali kada su Ndombelea pitali o mogućem prelasku u Tottenham, on je rekao da je otvoren za pridruživanju tima koji vodi Mauricio Pochettino.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Da, istina je da je Tottenham sjajan tim. Oni su veliki klub, završili su kao četvrti u svom prvenstvu, došli su do finala Lige prvaka, oni su i dalje veliki klub kao i bilo koji drugi. Koji igrač ne bi bio zainteresovan za veliki klub?", rekao je Ndombele.

Ndombele je ranije ove sedmice rekao kako još nije donio odluku o svojoj budućnosti. U međuvremenu, Manchester United bi mogao povećati interes za igrača Lyona s obzirom da je Paul Pogba prije nekoliko dana izjavio kako želi napustiti Old Trafford.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.