Novi stručni štab na Bilinom polju očekuje da se Zeničani naredne sezone bore za vrh tabele

Novom treneru Hasanu Özeru na prvom treningu odazvalo se 20 igrača

NK Čelik krenuo s pripremama: Naredne sezone žele biti u vrhu Premijer lige

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su krenuli s pripremama za novu sezonu u Premijer ligi, gdje klub s Bilinog polja ima mnogo veće ambicije nego prošle sezone.

Novi šef struke Hasan Özer zajedno sa novim trenerima u stručnom štabu Almirom Seferovićem i Ibrom Hodžićem izvršio je prozivku nogometaša.

Na prvom treningu pojavilo se 20 igrača, dok nisu trenirali Harun Vardo i Luka Miletić zbog povrede. Fenan Salčinović je trenirao, dok Marin Jurina nije, s njima će se razgovarati o novom ugovoru. Opravdano su odsutni bili Tarik Adilović, Anel Dedić, Ševko Okić, Ivan Livaja, Armin Duvnjak i Mahir Mehić.

Od novih igrača na treningu su prisustvovali Tarik Isić, Petar Raguž, Marko Perišić, Ermin Huseinbašić, Nermin Hajdarević i Dženis Huseinspahić.

Novi šef struke u kratkom govoru pred igračima je kazao da očekuje red, rad i disciplinu.

"Od danas pa u narednom periodu na prvom mjestu ovdje će biti disciplina, svi morate ranije dolaziti na trening, a pet minuta prije početka treninga svi ćete biti ovdje na terenu. Neću trpjeti nedisciplinu, želim dobar rad i svima vam želim sretan boravak ovdje, kao i sebi, te mojim pomoćnicima", kazao je kratko Ozer.

Nakon toga igrači su odradili lagani trening, kojeg su začinili tortom, budući da danas klub s Bilinog polja slavi 74 rođendan.

Kako smo uspjeli saznati, ekipa će u Zenici biti u narednim danima, a planiran je odlazak u Tursku, gdje će se ponovo odraditi i glazura, kada su u pitanju ljetne pripreme.
U narednim danima očekuje se još nekoliko pojačanja, prije svega na golmanskoj poziciji, te poziciji napadača.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ono što sigurno sve navijače Čelika zanima jeste status Harisa Dilavera, kojem ističe ugovor s klubom. On je dobio još malo prostora da pronađe inostrani angažman, a ako ne bude ništa od toga, ovaj igrač će ostati na Bilinom polju.

U narednim danima očekuje se i zvanično predstavljanje novog trenera, odnosno stručnog štaba, na kojem će biti više govora o pripremama, te ambicijama u narednoj sezoni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.