NK Čelik sutra kreće sa radom, na prozivci se očekuju i nova pojačanja
Zeničani naredne sezone žele biti u samom vrhu Premijer lige

Zeničani naredne sezone žele biti u vrhu

NK Čelik sutra kreće sa radom, na prozivci se očekuju i nova pojačanja

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometni klub Čelik sutra će krenuti s pripremama za narednu sezonu. Iako još nije zvanično i potvrđeno, kako saznajemo, klub je već obavijestio sve igrače koji imaju ugovor, ali i one s kojima je potvrdio saradnju proteklih dana.

Sutra od 16. sati novi šef struke Hasan Özer trebao bi da obavi prozivku nogometaša, a nakon toga i da obavi prvi trening. Podsjetimo NK Čelik je nakon završetka sezone, dogovorilo dolazak nekoliko nogometaša. Riječ je o produženju ugovora s Bojanom Pavlovićem, zatim angažovanjem novih igrača Tarika Isića, Ermina Huseinbašića, Marka Perišića, te Petra Raguža.

Sutra bi se na prozivci trebali i da pojave nogometaši koji imaju ugovor s klubom, a koji su posljednju polusezonu igrali na posudbama u 1.ligi FBiH. Riječ je o Eldaru Sivcu, Arminu Duvnjaku i Mahiru Mehiću.

Nije poznato hoće li se sutra na prozivci pojaviti Fenan Salčinović, Marin Jurina i Haris Dilaver, kojima je istekao ugovor, a ovaj posljednji ima nekoliko ponuda iz inostranstva, budući na sjajnu polusezonu koja je iza njega.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na Bilino polje će u narednom periodu stići još četiri-pet igrača, tu će biti jošj edan golman, zatim bočni igrač, stoper, krilo, te napadač. Vidjet ćemo hoće li u klubu ostati i Paschal Okoli, koji ima ugovor sa Zeničanima, a koji navodno ima nekoliko ponuda iz inostranstva.

Danas je klub putem zvanične stranice objavio da će umjesto Nijaza Hrustanovića, novi trener golmana biti Ibro Hodžić bivši golman Sarajeva i Olimpica, koji je posljednju polusezonu radio u Olimpicu, kao trener golmana.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi