Rukometaši stigli u Sarajevo

Karačić: Evropsko prvenstvo neće biti prolazna epizoda

Edmir Škorić

Rukometna reprezentacija BiH danas se vratila kući i dočekana je na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu.

Ivan Karačić je na press konferenciji poručio da naši Zmajevi neće kao turisti otići na Evropsko prvenstvo.

"Prije svega bih sve pozdravio. Drago mi je da ste se okupili u ovako velikom broju. Napokon smo i mi zaslužili da nas svi isprate na dostojan način. Već smo se zahvalili svim ljudima koji su nam puno pomogli ove tri godine. Uvjeren sam da EP neće biti neka prolazna epizoda. Mislim da ćemo pokazati da zaslužujemo EP i da ćemo vas ponovo razveseliti", poručio je Karačić.

"Sigurno da je osjećaj neopisiv. Kada preuzmeš odgovornost i uspiješ da na kraju realiziraš, mora biti fantstičan osjećaj. Što se navijača tiče, nisu bili u velikom broju ali su nam puno pomogli. Znali smo da nismo sami, a nakon meča smo s njima proslavili pobjedu", dodao je.

Podsjećamo, pobjedom u Ostravi protiv Češke (24:23) bh. rukometaši su osigrali historijski plasman na Evropsko prvenstvo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.