Poznat raspored šešira za žrijeb Evropskog prvenstva u rukometu

BiH u četvrtoj jakosnoj skupini

Poznat raspored šešira za žrijeb Evropskog prvenstva u rukometu

A. Čaušević

Konačno ćemo na jednom Evropskom prvenstvu u rukometu gledati i reprezentaciju Bosne i Hercegovine. 

Pobjedom nad Češkom (23:24) rukometni Zmajevi su se našli među četiri najbolje trećeplasirane selekcije te su izborili plasman na završni turnih najboljih reprezentacija Starog kontinenta.

EURO 2020 će se igrati u tri zemlje, a domaćini će biti Austrija, Norveška i Švedska. Na turniru će nastupiti 24 selekcije podijeljene u šest grupa.

Žrijeb grupne faze bit će održan 28. juna, a već sada je poznato da će Bosna i Hercegovina biti u četvrtom šeširu.

Osim aktuelnog prvaka Španije i domaćina Švedske među nositeljima se nalaze još selekcije Hrvatske, Njemačke, Mađarske i Francuske.

U drugoj jakosnoj skupini su Norveška, Danska, Slovenija, Sjeverna Makedonija, Češka Republika i Rusija.

Među selekcijama u trećoj skupini su Austrija, Portugal, Bjelorusija, Island, Latvija i Crna Gora.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Osim Bosne i Hercegovine u četvrtom šeširu su Švicarska, Poljska, Srbija, Holandija i Ukrajina što znači da nećemo igrati s nekom od ovih selekcija, barem ne u prvom dijelu turnira.

Nakon prve grupne faze bit će formirane nove dvije grupe od po šest timova, a završnica će biti održana u Štokholmu. EP će se igrati od 9. do 26. juna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi