Produžio ugovor

Juan Mata ostaje u Manchester Unitedu · Zvanično

Endin Čaušević

Juan Mata je prethodnih sedmica bio meta raznih špekulacija jer su mnogi bili sigurni da će ovog ljeta napustiti Manchester United.

Mata se u prethodnom periodu povezivao sa Fenerbahčeom i Galatarasayjem, a čak se pisalo da je interes za njega pokazala i Barcelona. Iako su mnogi vjerovali da napušta Old Trafford na kraju se desilo suprotno.

Naime, Manchester United je danas na svojoj zvaničnoj stranici potvrdio da Mata ostaje u ovom klubu, te da je potpisao novi ugovor sa Crvenim đavolima.

United je potvrdio da je Mata produžio saradnju do ljeta 2021. godine i da sigurno ostaje u klubu. Također, postoji opcija u ugovoru da se saradnja produži na još jednu dodatnu sezonu.

"Velika je čast nastaviti braniti boje Manchester Untieda. Ovdje sam pet godina i ponosno mogu reći da je Old Trafford moj dom. Radujem se nastavku saradnje sa Solskjaerom i njegovim pomoćnicima", poručio je Mata.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.