Pojačanje na golmanskoj poziciji

Dario Miškić potpisao za NK Široki Brijeg · Zvanično

Endin Čaušević

NK Široki Brijeg sprema se za novu sezonu, te evropske utakmice koje ih očekuju narednog mjeseca.

Klub s Pecare je napravio određene promjene u igračkom kadru u odnosu na prošlu sezonu. Široki je danas potvrdio da je novi član ovog kluba golman Dario Miškić.

Ovaj 23-godišnji golman sa Širokim je potpisao ugovor na tri sezone, te se priključio pripremama. On je prethodni angažman imao u švedskom drugoligašu Dagerforsu s kojim je raskinuo ugovor.

"Jako sam sretan zbog dolaska u NK Široki Brijeg. Ovo je uređen klub koji uvijek ima visoke ambicije i godinama su u samom vrhu bh. nogometa. Zato se veselim novim izazovima i borbi s novim klubom u europskim utakmicama i novoj sezoni Premijer lige BiH. Ovdje želim napredovati i dati svoj doprinos ostvarenju klupskih uspjeha", rekao je Miškić.

On je prošao omladinsku školu zagrebačkog Dinama, a za drugi tim ovog kluba upisao je 26 nastupa, te je branio i mlađim kategorijama selekcije Hrvatske. Prošle sezone za Dagerfors je nastupio u 33 utakmice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.