Emir Jusić bi povratkom na Bilino polje kompletiraju stopersku poziciju za narednu sezonu u Premijer ligi

Iskusni stoper potpisao sporazumni raskid ugovora

Jusić raskinuo s Olimpicom, slijedi li povratak na Bilino polje? · Zvanično

Dino Kurbegović

Kao što smo najavili početkom ovog mjeseca, Emir Jusić, pouzdani stoper FK Olimpic sporazumno se razišao s klubom iz Sarajeva.

To je danas i zvanično potvrđeno, te je ovaj stoper slobodan igrač, nakon što je danas uzeo papire s Otoke. Iskusni Jusić u dvije sezone za ekipu Olimpika odigrao je 51 utakmicu, a iako stoper uspio je postići osam golova, te upisati četiri asistencije.

Ova vijest je sigurno najviše obradovala navijače Čelika, koji priželjkuju povratak 32-godišnjeg stopera u matični klub. Kako saznajemo postoji obostrana želja da se ovaj nogometaš vrati na Bilino polje, te pojača odbranu Zeničana.

U prilog tome ide svakako činjenica da je crno-crvenima potrebno još jedno pojačanje na stoperskoj poziciji, budući da trenutno pod ugovorom ima Vrhovca, Isića i Ćubaru, dok je Miletić povrijeđen i njegov se povratak očekuje tek pred kraj prvog dijela prvenstva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ako Zeničani angažuju Jusića, te dovedu još jednog lijevog beka, koji će zajedno s Ljubišom Peceljom zatvoriti lijevu stranu, onda bi se klub s Bilinog polja s pravom mogao nadati borbi za sami vrh tabele.

Hoće li se Jusić vratiti u Čelik i odigrati još nekoliko sezone, te završiti karijeru tamo gdje je i počeo igrati nogomet, vidjet ćemo u narednih dan-dva, budući da je za ponedjeljak planiran odlazak nogometaša na pripreme u Tursku.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.