Nije odigrao nijednu utakmicu za Čelik, a sada karijeru nastavlja u grčkom Apollonu
Finski golman neće po dobrom pamtiti epizodu na Bilinom polju, iako je u Čelik stigao s reputacijom mladog reprezentativca Finske i golmana koji bi mogao da bude otkrovljenje u Premijer ligi

Finski golman nakon odlaska s Bilinog polja

Nije odigrao nijednu utakmicu za Čelik, a sada karijeru nastavlja u grčkom Apollonu

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Čudni su putevi nogometni, često možemo da čujemo tu rečenicu, to zaista i jeste tako, a golman iz Finske je samo jedan od primjera toga.

Samu Volotinen, 20-godišnji čuvar mreže mlade reprezentacije Finske prošle je zime stigao na Bilino polje. Njegov dolazak je najavljivan dugo i svi su očekivali da ovaj čuvar mreže bude otkrovljenje na golu crno-crvenih u proljetnom dijelu sezone u Premijer ligi.

Volotinen ne samo da nije debitovao za NK Čelik, nego nije ni sjedio na klupi na jednoj utakmici. Nakon završetka sezone ovaj golman napustio je Zenicu, a nije mu trebalo da pronađe novi angažman.

Jučer je Volotinen potpisao dvogodišnji ugovor s Apollonom iz Grčke. Riječ je o klubu koji se takmiči u drugom po jačini razredu nogometa u ovoj zemlji, a prošle sezone su završili kao treći na tabeli iza Plataniasa i ekipe Volosa.

Volotinen je u svojoj dosadašnjoj karijeri nastupao za nekoliko klubova u Finskoj, a šestomjesečnu epizodu na Bilinom polju sigurno će zauvijek pamtiti u svojoj karijeri.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi