Zvučna imena stižu na Apenine

Egzodus iz Madrida: Četverica igrača Reala stižu u Seriju A

Admin Čaušević

Serija A je krajem prošlog i početkom ovog milenija bila puna najvećih fudbalskih zvijezda, a čini se da i današnja zvučna imena sve češće odlučuju na dolazak na Apenine. 

Najbolji primjer za to je Cristiano Ronaldo koji je prošlog ljeta odlučio napustiti Real Madrid i potpisati za Juventus. Čini se da sjajni Portugalac neće biti jedini koji će Španiju zamijeniti Italijom.

Tako bi prema izvještajima Marce od narednog ljeta svoj fudbalski hljeb u Italiji trebala zarađivati čak četverica igrača Real Madrida.

Kraljevi su već potrošili 300 miliona eura na nova imena, a svakako najzvučnije je angažovanje Edena Hazarda.

Zinedine Zidane želi još pojačanja, a plan je da se skupi novac prodajom fudbalera koje je otpisao francuski stručnjak.

Ofanzivac James Rodriguez je veoma blizu potpisa za Napoli koji žele i lijevog beka Thea Hernandesa, dok su veznjaci Isco i Dani Ceballos na meti Milana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Marcos Llorente je danas dogovorio prelazak u Atletico Madrid, a u kraljevskom klubu računaju i na zaradu od prodaje Raula de Tomasa i Matea Kovačića.

Cilj je i prodati Garetha Balea, ali Velšanin za sada nema namjeru da napusti špansku prijestolnicu. Ima ugovor do 2022. godine, a nedavno je izjavio da će "radije igrati golf" nego otići iz Reala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.