Sead Šehović novi igrač KK Mornar

Midhat Šljivak

Sead Šehović novi je igrač KK Mornar.

Nekadašnji košarkaš sarajevske Bosne odlučio je nakon četiri godine napustiti redove crnogorskog prvaka Budućnosti i potpisao je za velikog rivala.

Iskusni 29-godišnji košarkaš je dogovorio saradnju sa ekipom iz Bara u čije redove dolazi kao drugi strijelac crnogorskog prvenstva.

Šehović je prosječno u protekloj sezoni postizao gotovo 14 poena i imao je preko četiri skoka i četiri asistencije po utakmici.

Sa Budućnosti je dominirao prethodnih nekoliko godina, a u karijeri je pored tima iz Podgorice i Bosne, igrao još za MZT, Bayeruth, Szolnoki i Oldenburg.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Čak sedam puta je bio šampion Crne Gore, osvojio ABA ligu, dva makedonska prvenstva i osam Kupova Crne Gore.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.