Cedevita bez većih problema savladala Mornar
Sigurna pobjeda Cedevite na domaćem parketu (FOTO: ABA liga)

22. kolo ABA lige

Cedevita bez većih problema savladala Mornar

E. Dindić

Cedevita je u okviru redovnog kola ABA lige na svom parketu dočekala Mornar iz Bara, te na kraju upisala sigurnu pobjedu rezultatom 94:80. 

Od početka susreta domaći košarkaši nametnuli su svoj tempo igre te su nakon prvog perioda imali prednost od 26:20, da bi na poluvrijeme otišli pri rezultatu 44:37.

U nastavku susreta domaći košarkaši ni u jednom trenutku nisu dopustili da gosti izBara vrate se u utakmicu, te su ovaj susret sigurno priveli kraju za ubjedljiv trijumf rezultatom 94:80.

Vrijedi istaći da su košarkaši Cedevite u ovom susretu slavili u sva četiri perioda, što dovoljno govori o tome u kojem smjeru je išao ovaj susret.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Najefikasniji u domaćem timu bio je Jacob Pullen sa 21 poenom, dok je Elgin Cook dodao 18.

Bolji od ostalih u ekipi Mornara bili su Daishon Knight sa 13 poena , dok je Landing Sane dodao 10 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi