(Foto: EPA)

Nakon četiri godine

Sami Khedira napušta Juventus i odlazi u Tursku?

M. Šljivak

Sami Khedira ovog ljeta vjerovatno napušta Juventus.

Iskusni 32-godišnji veznjak je odlučio da napusti redove prvaka Italije nakon četiri godine, a karijeru će vjerovatno nastaviti u Turskoj.

Interes za njemačkog internacionalnaca pokazuje istanbulski velikan Bešiktaš, koji je već kontaktirao Khediru.

Očekuje se da u narednim danima ovaj veznjak raskine saradnju sa Juventusom. Tada će biti u mogućnosti pregovarati sa ostalim klubovima, a vidjet ćemo hoće li na kraju odabrati odlazak u Tursku.

Sami Khedira je prethodne četiri godine proveo u Juventusu. Imao je veoma uspješan period u italijanskom velikanu sa kojim je osvojio četiri titule prvaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, kako se na njegove usluge više ne račun, raskid saradnje je veoma blizu i Khedira će sreću potražiti negdje drugo.

On je u protekle četiri sezone odigrao ukupno 126 utakmica za Staru damu i postigao je 21 gol.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.