Otpisan u Partizanu

Od prodaje Zakarića će profitirati i Željezničar

Admin Čaušević

Ukoliko Goran Zakarić ovog ljeta napusti Partizan dio kolača će pripasti i Željezničaru. 

Trener beogradskog kluba Savo Milošević nije poveo Zakarića na pripreme na Zlatibor što je jasan znak da više ne računa na bh. reprezentativca.

Ovaj krilni fudbaler je "crno-bele" pojačao u augustu prošle godine, a u sezoni iza nas upisao je 36 nastupa te je postigao sedam golova.

U Humsku je stigao sa Grbavice i to u transferu vrijednom 150.000 eura, a u slučaju daljnje prodaje sarajevskim Plavim bi pripalo 15 % od sljedećeg transfera.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iz Partizana su poručili da Zakarić može ići samo uz obeštećenje, a za njega je do sada interes pokazalo nekoliko turskih klubova. Ugovor mu traje do 2021. godine.

Ranije je u karijeri bio član Širokog Brijega, Dinamo Zagreba, Lokomotive i Zrinjskog, a sve je počelo u Kozari.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.