Amar Osim: Vidjelo se danas lijepih stvari

Trener FK Željezničar

Amar Osim: Vidjelo se danas lijepih stvari

M. Šljivak

Željezničar je danas u pripremnom meču na Grbavici odigrao neriješeno protiv Mladosti.

Golova po izuzetno sparnom vremenu nije bilo, ali je trener Željezničara Amar Osim bio zadovoljan onim što je vidio.

"Bez golova, ali ne i bez dešavanja, posebno u drugom poluvremenu, gdje je bilo šansi sa obje strane. Prvo je bilo poprilično mrtvo, osim šanse Mladosti, ali to možemo pripisati vremenu. Nije isto igrati u pola sedam i pola osam. Bitno je da se niko nije povrijedio i mislim da se moglo vidjeti lijepih stvari. Nismo primili gol, napravili smo nekoliko dobrih šansi", rekao je Osim, te je dodao:

"Nije niko od pojačanja ni igrao specijalno, bili su tu neki momci. Nismo stavili Zeca i Alispahića, jer bitno je da su oni kad bude prvenstvo. Tu su bili manje-više svi, rotirali smo neke pozicije, nije to loše bilo".

Mladi fudbaleri će dobiti šansu da se dokažu u Želji.

"Nismo ih bezveze slali na posudbi, slali smo ih da osjete seniorski fudbal. Bez obzira što je nivo Prve lige slabiji od ovog, njima je dobro došlo. Pratimo ih na treninzima, neki će ostati, a neki će otići ponovo na posudbu. U ovisnosti od onog šta nam bude trebalo".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim bi rado vidio još dvojicu fudbalera u svojim redovima...

"Prelazni rok je tek počeo, do početka prvenstva ćemo pokušati dovesti možda dva igrača. I da niko ne dođe, bit ćemo jači nego prošle godine. Bolje se poznajemo, prošli smo pripreme, igrači će biti u boljoj formi. Uz dva igrača dodatna možemo biti još malo bolji", dodao je trener Plavih sa Grbavice.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi