Već se nazire pobjednik prelaznog roka u Premijer ligi

Svi su pojačali, ali jedan klub je iznad ostalih

Već se nazire pobjednik prelaznog roka u Premijer ligi

A. Čaušević

Početak i kraj prijelaznog roka u BiH je obično stvar formalnosti jer premijerligaši većinom dovode igrače bez ugovora, odnosno sa slobodnim papirima. 

Početak nove takmičarske godine je sve bliže pa tako i 12 klubova iz elite daju maksimalne napore kako bi formirali što konkurentnije timove.

Ako se po jutru poznaje dan za sada je najbolji posao uradio Zrinjski. Plemići su napravili niz kadrovskih promjena, te za bh. standarde angažovali velika pojačanja.

Dovođenjem Irfana Hadžića i Ivan Lendrića napada je značajano pojačan, u odbranu je na posudbu stigao Jasmin Čeliković, a odličan posao je odrađen i sa Slobodanom Jakovljevićem koji je produžio ugovor. Nova imena u svlačionici su Milan Govedarica, provjereno ime, te mladi golman Kenan Topalović. Trener Hari Vukas će definitivno biti na slatkim mukama.

Sarajevo je dovelo Slobodana Milanovića i Nebojšu Gavrića, a nakon niza odlazaka jasno je da će bh. šampionu trebati niz pojačanja, prije svih na pozicijama lijevog beka i štopera. Mečevi sa Celticom su sve bliže pa je i samim tim dolazak novih igrača sve izvjesnije.

Dojam je da Željezničar radi planski i u tišini. Amar Osim dovodi ciljana pojačanja. Među stative je angažovan Filip Erić, Mehmed Alispahić je doveden u vezni red, dok je najveće pojačanje ostanak Ermina Zeca. Baš kao i gradski rival tako i Plavi imaju nekoliko "rupa" u ekipi koje će biti popunjenje u narednom periodu.

Tiho je na Pecari. Široki Brijeg se pojačao na golmanskoj poziciji nakon potpisa Darija Miškića, a nakon šestomjesečne avanture u Njemačkoj u najjačem rangu bh. fudbala će ponovo igrati Toni Jović. Ekipu su poslije dugog niza godina napustili Luka Bilobrk i Josipa Ćorluke.

Poprilično je prometno na Tušnju. Sloboda kao da je "autobuska stanica" obzirom na dolazak dosta novih igrača od kojih su neki u međuvremnu napustili Tušanj, a Tuzla City maksimalno koristi finasijski potencijal Azmira Husića. Said Husejinović, Branislav Terzić, Kobie Morris, Adis Hadžanović i Mirsad Ramić su samo neki od igrača koji su stigli u proteklom periodu, a čekaju se potpisi i Dženisa Beganovića te definitivni prelazak Azira Muminovića.

Niz novih fudbalera angažovao je i Čelik, u zeničkom timu ponovo će nastupati Aidin Mahmutović, dok je na golmansku poziciju stigao Adis Nurković. Dolazak Nermina Hajdarevića bi se mogao ispostaviti kao pravi potez. Ševkija Resić je stigao na posudbu iz Sarajeva. Želja je i dovođenje Nemanje Anđušića iz Mladosti. Važno je i spomenuti imenovanje Hasana Ozera za novog šefa stručnog štaba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac je već najavio visoke ambicije s toga i ne čudi zašto su Banjalučani angažovali niz pojačanja, svakako najzvučnije zvuči dolazak Mladena Lučića među stative, Ivan Crnov se vratio u Premijer ligu, dok je napad pojačan talentovanim Bojanom Markovićem.

U Veležu nekako bez značajnijih promjena. Rođeni su u Premijer ligi nakon tri godine, očekivao se uzbudljiv prijelazni rok, a "noviteti" u svlačionici su za sada Muharem Ćivić i Dino Hasanović. Slično je i u Radniku, Mladosti DK te Zvijezdi 09, vidjet ćemo šta donose sedmice pred nama...

Inače, ljetni prijelazni rok u Premijer ligi traje do 19. jula, odnosno do dan prije početka nove sezone. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
Pišete kao da su doveli Neymara i Ronalda. Baka je otišao. I upravo tu je Zrinjski i najtanji. Ode Hare do septembra.
7 0
rodjak
jedno je dovesti pojacanja a drugo je napraviti tim koji igra dobro.Vidi recimo onog kamiondzije pokupova i lani sve pa jedva osta u ligi (da nije kupio bodove od Sarajeva ispali bi)
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi