FOTO: EPA

Da li ima nade za Plave?

Na Grbavici još uvijek 'živi' nada: CAS zatražio dodatnu dokumentaciju

Samir Mlaćo

FK Željezničar obavijestio je navijače, simpatizere i cjelokupnu javnost da je danas zaprimio potvrdu o prijemu žalbe od Suda za sportsku arbitražu.

"FK Željezničar je 17. juna uputio je žalbu prema Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani zbog Odluka tijela Nogometnog/Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine povodom neizdavanja licence za nastup u takmičenjima pod okriljem UEFA-e u sezoni 2019/2020", istakli su sa Grbavice.

CAS je pozitivno potvrdio prijem žalbe koja je dostavljena u roku, te zatražio dodatnu dokumentaciju koju će FK Željezničar u naredna tri dana dostaviti.

"Uvjereni smo da proces žalbe ide u dobrom smjeru, te se nadamo pozitivnoj odluci", stoji na stranici tima sa Grbavice.

Podsjetimo, Plavi su sezonu završili na četvrtom mjestu, no zbog nedobijanja licence neće predstavljati našu zemlju u Evropi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

To će ove sezone pored Sarajeva, Zrinjskog i Širokog Brijega učiniti Radnik iz Bijeljine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.