Dogovoren transfer, sutra potpis

Lokomotiva našla još jedno pojačanje u Premijer ligi BiH

Defanzivac Širokog Brijega Stipo Marković karijeru će nastaviti u susjedstvu.

U minuloj sezoni Marković je odigrao gotovo sve utakmice za "plavo-bijele", a partije koje je pružao rezultirale su i interesovanjem klubova izvan Bosne i Hercegovine, prije svih iz Hrvatske.

Na kraju se kao najkonkretnija pokazala Lokomotiva čiji su čelnici sa Širokim Brijegom postigli dogovor oko obeštećenja, a Marković će već sutra, ukoliko se ne desi nešto nepredviđeno, potpisati ugovor.

"Karijeru ću nastaviti u Lokomotivi. Sutra bih trebao potpisati ugovor. Bilo je nekih još klubova u igri, ali odlučio sam se za HNL", kazao je Marković u izjavi za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Marković inače ima 25 godina i Široki Brijeg je jedini klub za koji je igrao u dosadašnjoj karijeri, a za njegove usluge tim s Pecare će prema nezvaničnim informacijama dobiti nešto više od 100.000 eura.

U Lokomotivu je ovog ljeta iz Premijer lige BiH otišao i Filip Arežina.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.