Sigurna pobjeda Plemića

Zrinjski razbio slovenački tim, Lendrić briljirao

Edmir Škorić

Nogometaši Zrinjskog razbili su Krško s 5:1 u Brežicama u prijateljskom susretu.

Viceprvak Bosne i Hercegovine počeo je s pripremama, a u sklopu toga odigran je i prijateljski meč sa ekipom Krško iz Slovenije.

Mostarci su vodili 2:0 na poluvremenu. Prvo je Govedarica u sedmoj minuti postigao gol za 1:0, a Mustafić je u 44. minuti povisio na 2:0.

Prednost je mogla biti i veća, ali Šovšić i Hadžić nisu bili precizni s 11 metara.

U nastavku je dva gola postigao napadač koji je tek stigao Ivan Lendrić, a u strijelce se upisao i Staniša Mandić. Inače, Lendrić je odigrao samo drugih 45 minuta, pošto je trener Hari Vukas odlučio da izvede dva različita tima u prvom i drugom poluvremenu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za Zrinjski su u prvom poluvremenu igrali: Brkić, Kadušić, Jakovljević, Barbarić, Stanić, Savić, Šovšić, Čirjak, Mašić, Govedarica, Hadžić.

U drugom: Topolović, Barišić, Krešić, Gojković, Stojkić, Rustemović, Pezer, Čurjurić, Mandić, Bencun, Lendrić

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.