Solskjaer želi dovesti napadača Seville kao zamjenu za Belgijanca

Igrač Seville na meti kluba sa Old Trafforda

Lukaku odlazi iz Uniteda, a Solskjaer već kreće po njegovu zamjenu

S. Pašalić

Manchester United će najvjerovatnije prodati Romelua Lukakua Interu.

Belgijanac nije imao pretjerano dobru sezonu u dresu tima sa Old Trafforda i postigao je samo 15 golova u 45 odigranih utakmica.

Ipak, Antonio Conte pravi novi tim u Interu i želi da Lukaku bude dio njegovih planova te se očekuje da on ovog ljeta stigne u Italiju.

Prema pisanju francuskih i engleskih medija, United je već krenuo u potragu za zamjenom za Lukakua te je naciljao igrača Seville Wissama Ben Yeddera kao svoju moguću akviziciju.

France Football i Mirror pišu da bi 28-godišnji Yedder mogao koštati United oko 40 miliona eura, koliko iznosi njegova otkupna klauzula, a Barcelona i PSG su također zainteresovani za njega.

Ben Yedder je 2016. godine stigao u Sevillu iz Toulusea za 9.5 milioa eura i za tri sezone je odigrao 136 utakmica te je postigao 70 golova.

Prošle sezone je igrao sjajno te je nastupio u 51 utakmici i postigao je 30 golova, a Ole Gunnar Solskjaer ga je navodno već označio kao zamjenu za Lukakua.

United je Lukakua platio Evertonu skoro 85 miliona eura i sada želi vratiti taj iznos, ali će ga morati po nižoj cijeni jer čini se da Inter nema namjeru da ga toliko plati.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Špekuliše se da bi Belgijanac sa Nerazzurrima trebao potpisati petogodišnji ugovor uz godišnju platu od oko 10 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.