Rossoneri bili veoma zainteresovani

Sportski direktor Empolija: Milan je Krunića pratio i na treninzima

Bosanskohercegovasčki reprezentativac Rade Krunić prvo je ovosezonsko pojačanje novog rukovodstva Milana na čelu za Zvonimirom Bobanom i Paulom Maldinijem. 

Krunić je prije nekoliko dana prošao ljekarske preglede u Milanu i samo se još čeka zvanična potvrda transfera od strane kluba sa San Siro stadiona.

Sportski direktor Empolija Pietro Accardi govorio je za Tuttomercatoweb o tome koliko je Milan bio zainteresovan za Krunića tokom cijele sezone.

"Milan ga je pratio tokom cijele sezone. Slali su nekoga da prati i treninge. Radili smo s agentom Sergijom Bertijem, a Milan je na uvjerio čovjeka koji je ostvario svoj san", rekao je Accardi.

Inače, kada je riječ o detaljima transfera, treba reći da je Milan isplatio Empoliju osam miliona eura, a određenu sumu novca će isplatiti i kroz razne bonuse.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Krunić je stravio potpis na četverogodišnji ugovor po kojem će godišnje zarađivati 1,2 miliona eura.

Krunić je karijeru počeo u redovima Sutjeske iz Foče, da bi nakon toga igrao za srbijanski Donji Srem, Veronu, Borac Čakač i Empoli. U Empoli je stigao 2015. godine kao slobodan igrač.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.