Pripremni meč

Maksimović i Ristić za pobjedu Slobode

Edmir Škorić

Drugu kontrolnu utakmicu od početka priprema tuzlanska Sloboda odigrala je danas u Staroj Pazovi protiv srbijanskog superligaša Mačve iz Šapca, te je slavila s 2:0.

Utakmica se, zbog renoviranja stadiona u Šapcu, odigrala u Staroj Pazovi i Sloboda je na kraju ostvarila sigurnu pobjedu, drugu u Srbiji pošto je prethodno pobijedila u Bogatiću s 4:1.

Strijelci za crveno-crne danas su bili mladi i talentovani napadač Saša Maksimović, koji je vraćen s posudbe iz Zvijezde, a nakon što je potpisao novi ugovor s Tuzlacima, ponovo je pokazao da nije slučajno već nekoliko sezona član tima s Tušnja.

Pored mladog napadača u strijelce se upisao i Dušan Ristić, koji je u Slobodu došao na probu iz Sloge Gornje Crnjelovo. Ovaj mladi veznjak imao je fenomenalnu sezonu u Prvoj ligi RS, a 21-godišnjak je već na početku priprema sa Slobodom pokazao da nije slučajno tu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Upravo igrači poput Maksimovića i Ristića mogli bi u narednoj sezoni dobiti pravu priliku u timu Slobode, koji je pretrpio velike promjene.

Tuzlaci će također boraviti na sedmodnevnim pripremama u Livnu (od 2. do 9. jula), kada će odigrati najmanje dvije utakmice. Do sada je dogovoren susret sa Širokim Brijegom, 3. jula, te s drugoligašem Troglavom iz Livna, 9. jula.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.