Husić: Sloboda je institucija uvijek bila i biće, bez obzira na sve
Vratio sam se pred publiku koja zna šta je fudbal, te nadam se da će imati mnogo razloga za slavlje iduće sezone

Novi napadač Tuzlaka za SportSport.ba

Husić: Sloboda je institucija uvijek bila i biće, bez obzira na sve

E. Dindić

Tuzlaci su pred novu sezonu Premijer lige Bosne i Hercegovine gotovo ostali bez čitavog tima. Otišao je i trener Zlatan Nalić sa kojim Tuzlaci nisu produžili ugovor. Došli su tim-menadžer Admir Smajić i novi trener Mile Lazarević koji pred sobom imaju težak zadatak uigrati tim sa Tušnja pred novu sezonu Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Prošle godine Sloboda je imala veliki problem sa efikasnošću pa je navalni red klub sa Tušnja postigao samo 22 gola u 33 kola.

U razgovoru za SportSport.ba Anel Husić, povratnik u redove Slobode, otkrio je kako mu je protekla prošla sezona u GOŠK-u, kako je došlo do povratka u Slobodu, te svakako šta svi zaljubljenici u crveno-crnu boju mogu očekivati od njega i Slobode u sezoni koja je pred nama.

Kako sam kaže povreda ga je dosta spriječila da pruži više prošle sezone u dresu tima iz Gabele.

"Imao sam nezgodnu povredu, koju sam vukao još od vremena dok sam igrao za Slobodu. Ona me je dosta udaljila od terena, ali sada je sve to iza mene ne osvrćem se na ono što je bilo, nego ono što tek treba da se desi."

Poziv Slobode nije mogao odbiti te kako sam kaže vrlo brzo su sve detalje dogovorili.

"Moram da istaknem da mi je izuzetno drago što sam se vratio u Slobodu. Kada su me čelni ljudi pozvali na razgovor, sve smo se dogovorili za par minuta. Sloboda je institucija uvijek bila i biće, bez obzira na sve. Ponosan sam što ću iduće sezone igrati na Tušnju, posebno jer slijedi nam veliki ljubilej 100 godina kluba. Naravno ne smijem da zaboravim i publiku na Tušnju koja mi je uvijek davala motiv više da igram, te nadam se da će ove sezone imati dosta razloga za slavlje"

Slobodu je napustila gotovo čitava prošlogodišnja ekipa, međutim kako kaže novi napadač Tuzlaka treba to da im bude podstrek više da daju sve od sebe u novoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Otišli su dobri fudbaleri, ali trebamo se okrenuti nama i misliti na ovo što slijedi. Mi koji smo došli željni smo igre i dokazivanja te sigurno je da neće biti nikome lagano sa nama u idućoj sezoni. Svima ćemo biti tvrd orah, te niko neće moći unaprijed upisati bodove protiv nas", rekao je Husić te dodao:

"Svi nam prognoziraju da ćemo biti pri  dnu tabele, ali ubjeđen sam da se  to  neće desiti. Daćemo sve od sebe za što bolji plasman u prvenstvu, a gdje ćemo završiti ostaje nam da vidimo. Što se tiče mene i mojih igara ja ću u svakoj utakmici davati svoj maksimum. Sigurno je da nas očekuje nikada jače i zanimljivije bh.prvenstvo i iskreno jedva čekam da krene", završio je Husić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
Sloboda je institucija??!! Fulio i tim i državu.
12 0
sloboda1919tz
za svinjski,siroki ,mladost,radnik,zvjezdu 09 tuzla city jest Sloboda institucija al driluga vremena gdje fudbsl biznis a ne ljubav vecina tavori kako kod nas tako i u nekim jacim ligama ali za ovu tkz ligu uz velez celik borac sarajevo zelju mi jesmo istitucije ljubavi prema klubu
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti