Veliko priznanje za mladog igrača

Amar Beganović izabran za novog kapitena Slobode

Endin Čaušević

Fudbaleri Slobode punim tempom spremaju se za izazove u novoj sezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Tuzlanski klub je uveliko promijenio igrački kadar, ali ostao je kostur tima oko koje će se graditi ekipa. Među njima je i mladi Amar Beganović koji je prošle sezone bio jedan od najboljih igrača Slobode.

Svojim partijama privukao je interes nekoliko klubova, a zanimljivo da ga je pokušao dovesti i Čelik. Zeničani su poslali ponudu na adresu Slobode, ali je i sta odbijena.

Mladi reprezentativac BiH je ostao ostati u Slobodi gdje će najvjerovatnije igrati do kraja naredne sezone. Klub ga je itekako nagradio za dobre partije jer je Beganović izabran za novog kapitena ovog kluba.

Ovaj 19-godišnjak igra na poziciji desnog beka, a prošle godine odigrao je 30 utakmica i postigao je jedan gol, te dodao dvije asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.