Maksimović i Ristić za pobjedu Slobode

Pripremni meč

Maksimović i Ristić za pobjedu Slobode

E. Škorić

Drugu kontrolnu utakmicu od početka priprema tuzlanska Sloboda odigrala je danas u Staroj Pazovi protiv srbijanskog superligaša Mačve iz Šapca, te je slavila s 2:0.

Utakmica se, zbog renoviranja stadiona u Šapcu, odigrala u Staroj Pazovi i Sloboda je na kraju ostvarila sigurnu pobjedu, drugu u Srbiji pošto je prethodno pobijedila u Bogatiću s 4:1.

Strijelci za crveno-crne danas su bili mladi i talentovani napadač Saša Maksimović, koji je vraćen s posudbe iz Zvijezde, a nakon što je potpisao novi ugovor s Tuzlacima, ponovo je pokazao da nije slučajno već nekoliko sezona član tima s Tušnja.

Pored mladog napadača u strijelce se upisao i Dušan Ristić, koji je u Slobodu došao na probu iz Sloge Gornje Crnjelovo. Ovaj mladi veznjak imao je fenomenalnu sezonu u Prvoj ligi RS, a 21-godišnjak je već na početku priprema sa Slobodom pokazao da nije slučajno tu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Upravo igrači poput Maksimovića i Ristića mogli bi u narednoj sezoni dobiti pravu priliku u timu Slobode, koji je pretrpio velike promjene.

Tuzlaci će također boraviti na sedmodnevnim pripremama u Livnu (od 2. do 9. jula), kada će odigrati najmanje dvije utakmice. Do sada je dogovoren susret sa Širokim Brijegom, 3. jula, te s drugoligašem Troglavom iz Livna, 9. jula.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sloboda1919tz
opet smo vas iznenadili jelde
1 10
mirza24
BRAVO MOMCI
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi