Transfer je navodono dogovoren

Džeko ga nagovarao da igra za BiH, sada prelazi u Hajduk

Hajduk iz Splita danas bi zvanično trebao dobiti novo pojačanje u vidu Stefana Simića.

Ime je to fudbalera koji se tokom prošlih godina u nekoliko navrata dovodio u vezu sa 'bilima', a  sada su dogovoreni svi detalji transfera i Simić će, ukoliko prođe ljekarski pregled, i zvanično obući Hajdukov dres.

Olakšavajuća okolnost po Hajduk je to što Simić ovoga puta dolazi kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor sa Milanom, u čijem se dresu od 2013. godine, kada je došao na San Siro, nije naigrao i minutažu je tražio kroz posudbe u Vareseu, Royal Mouscronu, Crotoneu, Frosinoneu...

Zanimljivo, kada je igrao za Crotone zapazio ga je i Edin Džeko koji mu je poslije utakmice prišao i pitao ga da li bi želio igrati u budućnosti za BiH, zemlju u kojoj su prije selidbe u Češku živjeli njegovi roditelji.

"Za mene je Češka na prvom mjestu, ali istina je da imam još opcija. Džeko se raspitivao o mojoj situaciji. BiH je sama po sebi vrlo zanimljiva, imaju sjajne igrače i kompletan proces kroz koji sada prolazi je interesantan, tako da ta staza može biti zanimljiva za budućnost", rekao je ranije Simić.

Potražite više informacija na temu HNL:

Simić je inače stoper, ima 24 godine, a transfer u Hajduk mogao bi mu poslužiti kao odskočna daska za transfer natrag u Italiju ili neku jaču ligu. Fudbal je počeo igrati u praškoj Slaviji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.