Italijani najavili senzacionalni transfer Srne

Čeka se potvrda

Italijani najavili senzacionalni transfer Srne

Darijo Srna u nadolazećem prijelaznom roku mogao bi napraviti prilično iznenađujući transfer.

Vijest je to koju su plasirali italijanski mediji, navodeći kako bi iskusni Srna nakon jedne godine provedene na Sardiniji mogao spakovati kofere i po kasne dane se vratiti u Hrvatsku.

Tridesetsedmogodišnjeg Srnu u svojim redovima navodno želi vidjeti Hajduk u kojem je ujedno i započeo karijeru, a transfer nije nemoguć, pogotovo ukoliko se uzme u obzir da je ranije više puta ponovio kako se želi oprostiti na Poljudu.

"Ono što Torcida može napraviti na stadionu, kakvu atmosferu, ma to ne može niko. Skidam im kapu, meni je to nevjerojatno. Sada se ježim na samu pomisao, toliko sam tamo vidio starih navijača, u tim te trenucima vuče srce i samo želiš da Hajduk osvoji prvenstvo i Kup. Pa da igrače dočekaju puna zračna luka i Poljud, da bude prava fešta u Splitu", kazao je prošlog ljeta dok je gledao utakmicu u Splitu.

Sigurno ni u Cagliariju ne bi imali ništa protiv odlaska Srne, ponajviše zbog visokih primanja koje ima, no bivši kapiten reprezentacije Hrvatske zatražio je malo vremena za sebe kako bi došao do zaključka šta je najbolje za njega.

Iza Srne je bogato iskustvo koje broji čak šest velikih takmičenja i utakmica na najvišem nivou u Ligi prvaka, tako da nema dileme da bi bio itekako vrijedno pojačanje mladom timu Hajduka, no ostaje da se vidi hoće li doći do dogovora i velikog povratka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Posljednji put Srna je Hajdukov dres nosio 2003. godine kada je preselio u ukrajinski Skahktar iz kojeg je na koncu i stigao u Cagliari.

U ovoj sezoni Srna je dres Cagliarija obukao 26 puta i u prvoj sezoni u Serie A upisao je četiri asistencije.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi